Reposition Ritueel – Bij het starten met iets nieuws

  • Views 4828

Het Re-position ritueel is ervoor bedoeld om op een krachtige, bewuste manier iets nieuws te starten. Op deze manier begin je voorbereider aan iets nieuws en is de kans van slagen dus groter.Ook helpt het ritueel je na te denken over waarom je iets nieuws start, je drive te onderzoeken zeg maar.

We gaan dit doen door middel van een generatieve houding, en het woord zegt het al, dat is een houding die iets genereert, iets teweeg brengt, iets in beweging zet.

Door zo’n houding aan te nemen, even vast te houden, zo’n beweging te maken zet je een energie neer, in dit geval om iets nieuws te starten.

 

Om iets nieuws te starten is het nodig dat je iets geeft, je stopt je energie, je ideeën, je dromen, enthousiasme, noem maar op in je nieuwe project.

Of dat nou de start van een nieuwe studie is, het verhuizen naar een nieuwe woonplek, een reis gaan maken, iets nieuws onderzoeken op werk gebied of een nieuwe vriendschap/relatie starten, je geeft een beetje van jezelf en als het goed is krijg je daar weer iets voor terug.

 

Benieuwd hoe je dit gaat doen?

 

Stap1

Ga bij jezelf te raden wat voor nieuws jij wilt gaan starten, of misschien wel net begonnen bent. Schrijf dit op, zo uitgebreid als je wilt, misschien een pagina’s lang plan van wat jij wilt gaan creëren, misschien heel kort op een briefje hoe je hoopt dat jouw nieuwe vriendschap zich gaat ontwikkelen. Als je klaar bent lees je wat je geschreven hebt nog een keer door, neem het goed in je op, leg je schrijfsel dan voor je neer.

 

Stap2

Ga goed, krachtig, stevig staan, zie je visie van wat je wilt gaan starten voor je.

Hou je ogen open, je blik standvastig vooruit, strek dan je rechter arm een stukje naar voren met de palm omhoog, in een gevend gebaar, terwijl je dit doet stel je je voor wat je wilt gaan starten. Zo blijf je even staan en dan strek je daarbij je linker arm een stukje uit, tot de zelfde hoogte als je rechter, deze in een ontvangend gebaar, terwijl je dit doet zie je voor je hoe jouw nieuwe project, jouw mooie plan een succes wordt, hoe jij de vruchten plukt van jouw nieuwe start. Als je voelt dat het goed is breng je je handen langzaam naar je brost en legt ze op je hart. Daar voel je nog even jouw droom, jouw succes, dan laat je je handen zakken en zet je met je rechter been een vastberaden eerste stap vooruit!”