poster 2021 driven supportgroepen v4

11 Online & Offline Support Groepen in Corona Tijd

Om jongeren in tijden van Corona te steunen met de ‘moeilijke issues’ die we ervaren, organiseren we 3 extra supportgroepen in April, Mei en Juni 2020. Elke supportgroep heeft 4 bijeenkomsten via Zoom, en worden begeleid door een jongere die zowel ervaring heeft bij het onderwerp, als ervaring heeft bij het geven van supportgroepen voor jongeren om hieruit te komen. De groepen zijn maximaal 10 deelnemers groot, en soms ook kleiner, zodat er voldoende aandacht kan zijn voor elkaar, en voor ieder individueel. Tijdens deze ‘zelfversterkende sessies’ worden ook oefeningen uitgelegd die je kunnen ondersteunen.

Vanaf Oktober zijn er aanvullende supportgroepen, sommigen zijn online, en sommige kunnen plaats vinden offline. We verwachten deze thema’s

  • Vriendschap
  • Angst
  • Faalangst
  • Somberheid
  • Trauma na seksueel overschrijdend gedrag
  • Financiële machteloosheid

 

Angst – online supportgroep, door Ella Dekker

  

Lees meer over deze supportgroepbegeleider op deze pagina

 

Vriendschap – online supportgroep, door Joya Samjhawan

Joya smahjawan

Lees meer over deze supportgroepbegeleider op deze pagina

 

Somberheid online supportgroep, door Noëmi Vilchez

Lees meer over deze supportgroepbegeleider op deze pagina

 

Faalangst, door Felicity Giovanna Oudhof

Lees meer over deze supportgroepbegeleider op deze pagina

Trauma na seksueel overschrijdend gedrag, door Hylke Grasmeijer

 

Financiële weerbaarheid, door Marisse van Drunen

Kosten: Bij de online supportgroepen, wordt na het traject je gevraagd om een donatie te maken, bepaald door hoeveel het voor je waard was of hoeveel het je heeft geholpen, als dit meer was dat het registratiekosten. Ook zijn er 40 euro registratiekosten per deelnemer, per supportgroep traject*.

*Deelname is zo anoniem als mogelijk, en onze administratie zal nooit gedeeld worden met anderen of de GGD. We willen ook bewust de ‘entree bijdrage’ laag houden, om iedereen een kans te geven deel te nemen, voor wie dit waardevol of nodig is. De helft van de donaties gaat naar Driven Nederland om de kosten te dekken, de andere helft is voor de supportgroep begeleiders die de sessies organiseren.