Support

Driven-Nederland biedt met supportgroepen, begeleiding, bijeenkomsten, een lifestyle app  en een Driven-Academy een gedreven platform voor jongeren. We organiseren verschillende supportgroepen gericht op mentale en psychische thema’s die spelen onder jongeren van 18 tot en met 39 jaar. 

Ook onze begeleiders zijn jongeren. De jongeren begeleiders van onze supportgroepen zijn ervaringsdeskundige die bij ons het verdiepingsjaar op Driven Academy hebben doorlopen. Zij reiken vanuit het Driven-Nederland platform projecten aan rondom zelfversterking.  

 

Driven-Nederland en Driven Academy zijn projecten van de stichtingen:

Terra Futura wil met tools en tours verleiden tot positieve actie. Terra Futura is een denktank vol met deskundige creatievelingen als tech-developers, digitale toolmakers, activiteiten organisatoren, workshopgevers, onderwijzers en onderzoekers, die gezamenlijk de wereld proberen te vernieuwen.

Eigentijdse Jongeren is uitgegroeid tot een community onder Nederlandse bewuste jongeren. Een plek voor jongeren zichzelf te verkennen, waar zij zichzelf kunnen zijn en de mogelijkheid hebben om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Eigentijdse Jongeren organiseert evenementen, workshops en festivals in verschillende regio’s in het land waaronder Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen. Ook is Eigentijdse Jongeren zeer actief op social media met 10 verschillende facebook pagina’s.

‘’Gezamenlijk hebben wij het project Driven-Nederland met aansluitend Driven Academy opgezet om de mentale gezondheid van jongeren te versterken. We zien wat er speelt onder jongeren en willen daarin support bieden, zowel voor jongeren van Eigentijdse Jongeren als jongeren erbuiten. Ondersteunen en tools te geven om zichzelf uit een negatieve spiraal te halen en hun mentaliteit een positieve draai te geven.’’ Tjerk Feitsma – Terra Futura

DRIVEN-NEDERLAND

Voor het zevende jaar op rij komen onze stichtingen samen voor het project Driven-Nederland. Waar we met gedreven begeleiders een ondersteunend platform bieden voor jongeren om hun mentale gezondheid te versterken. 

Driven-Nederland heeft de afgelopen jaren een stabiele naam opgebouwd door onder ander met jongeren netwerken samen te werken. Er is een ruim aanbod Driven supportgroepen  ontwikkeld met toegankelijke thema’s en lage instapvoorwaarden. Met gemiddeld zo’n 10 supportgroepen per jaar, is de vraag vaak groter geweest dan het aanbod. 

Waar staat DRIVEN-NEDERLAND voor:

 • instapbare supportgroepen en bijeenkomsten aanbieden 
 • mentale en psychische gezondheid versterken van jongeren
 • zelfversterkende aanreiken
 • positieve draai geven aan levensstijl van millennials 
 • support platform voor en door jongeren 

DRIVEN ACADEMY

In 2019 hebben wij het project Driven uitgebreid met de Driven-Academy. Waar we met masterclasses, samenkomsten en intervisie mogelijkheden, ervaringsdeskundige jongeren opleiden tot supportgroep begeleiders.

Door middel van een verdiepingsjaar op de Driven Academy bieden wij de mogelijkheid hun begeleidingsvaardigheden verder te ontwikkelen en professionaliseren. De supportgroep begeleiders organiseren samen met Driven-Nederland de supportgroepen en andere projecten van het Driven platform.

Waar staat DRIVEN-ACADEMY voor:

 • bekwame jongeren begeleiders opleiden (masterclasses)
 • tools en oefeningen aanbieden
 • nieuwe workshops + supportgroepen ontwikkelen
 • professionaliteit begeleiding versterken
 • netwerk voor supportgroep begeleiders opbouwen
 • persoonlijke ondersteuning voor supportgroep begeleiders

DRIVEN 2015-2021

Elk jaar is het aanbod van driven gegroeid, zo zijn we van 3 supportgroepen gegroeid naar 17 in 2021. Ook hebben we ons platform uitgebreid met een lifestyle app, extra bijeenkomsten en eerste hulp bij psychische ongevallen tent op festivals. Waarmee we ons bereik onder jongeren nog verder hebben weten te groeien. Voor cijfers en meer informatie over wat wij tot nu toe hebben bereikt, zie onze resultaten. 

Ook zien wij nog veel ruimte om te groeien. Zowel in ons aanbod van supportgroepen, frequenties en supportgroep begeleiders. Heeft u of uw organisatie interesse Driven-Nederland te ondersteunen? Kijk op onze sponsorpakketten hoe u dat kunt doen. Voor meer informatie of vragen staan wij uiteraard tot u beschikking.

CONTACTGEGEVENS:

 • Driven-Nederland
 • Email: info@driven-nederland.nl

Noemi Vilchez: Kernteam noemi@driven-nederland.nl

Kees Schenk: Kernteam kees@driven-nederland.nl

 • Email EJ: info@eigentijdsejongeren.nl
 • Website EJ: eigentijdsejongeren.nl

Tjerk Feitsma Kernteam tjerk@driven-nederland.nl

 • Email Terra futura: info@terrafutura.nl
 • Website Terra Futura: terrafutura.nl

REKENINGNUMMER 

Uw sponsorbijdrage voor één van onze sponsorpakketten mag worden overgemaakt naar de Stichting Eigentijdse Jongeren (kvk 61858331). 

Tnv C Schenk Stichting EJ IBAN: NL12 ABNA 0841832692 

Omschrijving: DRIVEN 2022 (aantal) supportgroepen, deelnemers, teambuildings of vooruit.

DRIVEN vooruit

De afgelopen jaren is ons project, Driven-Nederland bijgestaan door een aantal trouwe sponsors. Hierdoor hebben wij een stabiele basis van ons platform en vertrouwelijke naam onder jongeren weten op te bouwen. Dit jaar gaat onze aandacht naar meer begeleiders op te leiden met onze academy en weer een sterke basis qua supportgroepen neer te zetten.

Dit zijn onze Plannen voor 2022:

 • Supportgroepen. Dit jaar willen we 30 (vierweekse) supportgroepen realiseren voor mensen van 18 tot en met 39 jaar. Door de corona maatregelen hebben we vorig jaar al onze supportgroepen online gegeven. Dit jaar willen wij weer Live en online supportgroepen aanbieden. Thema’s die wij dit jaar gaan behandelen zijn depressie, eenzaamheid, angst, financiële weerbaarheid, eetproblemen en sociale onzekerheid.
 • Verdiepingsjaar Driven Academy. Ook dit jaar willen we 10 tot 25 jongeren een verdiepingsjaar op onze Driven Academy aanbieden. We leiden ervaringsdeskundige op om supportgroepen, workshops, tools en begeleiding rondom zelfversterking aan te reiken aan jongeren
 • Zelfversterkend. Wij willen als organisatie het zelfversterkend vermogen stimuleren van jongeren, hun eigen gedrevenheid te vinden. Dit is natuurlijk terug te vinden de opzet en inhoud van onze support bijeenkomsten maar ook in de begeleiding ervan. Tijden onze support bijeenkomsten is een open en gelijkwaardige cultuur ontstaan en reikt de mentaliteit ‘’elkaar versterken’’ steeds verder. De afgelopen jaren hebben zowel onze begeleiders als onze deelnemers buiten ons aanbod, verschillende ontmoetingen, bijeenkomsten en samenkomsten georganiseerd.
 • Platform. Ook bieden wij vanuit Driven een aantal tools deze onderlinge ondersteuning en ontmoetingen ook na een traject te vergemakkelijken. We hebben naast onze social media kanalen en een website nu ook een applicatie ontwikkelt met dagelijkse oefeningen om een gezonde lifestyle te volgen. Ook blijft de organisatie en begeleiders van Driven-Nederland natuurlijk beschikbaar voor eventuele nazorg, vragen of coaching.
 • 1 op 1 begeleiding. Het is mogelijk voor jongeren 1op1 begeleiding aan te vragen bij één van de supportgroep begeleiders. Naast dat er soms extra begeleiding bij de supportgroep wordt aangeboden, kan deze ook apart worden ingekocht bij de begeleiders. (Deze support valt dan ook niet in hun ons sponsorbudget.) 
 • Ontmoetingen. Na een jaar geen live bijeenkomsten hopen we in 2022 weer een paar stappen die kant op te mogen zetten. Zo willen wij graag verder gaan met onze support bijeenkomsten, lotgenoten weekenden en eerste hulp bij psychische ongevallen tent op festivals.
 • Nieuw: Teambuilding. Ook bieden we onze sponsoren vanaf 2022 teambuildings aan. We behandelen thema’s als zelfversterking in een team, stressreductie en mindfulness. Voor meer informatie zie onze sponsorpakketten