Vriendschap – Driven Supportgroep voor jongeren

Aankomende events:

Supportgroep & Friendship Meetup 

Iedereen verdient op zijn minst één verdiepende vriendschap waarin je helemaal jezelf kunt zijn met wederzijds pure compassie. Maar verbindingen aangaan en vriendschappen creëren is niet altijd even makkelijk, zeker in deze tijd. 

Vriendschap supportgroep:

  • “Schrijf je in via het formulier, dat je ook hieronder kan vinden, zodat we contact met je kunnen opnemen over de start zodra jouw groep vol zit.
  • Elke 2e en 4e donderdag van de maand
  • Duur: 110-130 minuten
  • Thema: De eerste stappen van vrienden maken.

Friendship Meetup:

Deze events kunnen voor jou een start zijn van een potentiële nieuwe vriendschap! Ik vind dat iedereen op zijn minst één vreugdevolle verdiepende vriendschap verdient waarin je helemaal jezelf durft te zijn.

De Supportgroep in vogelvlucht

De supportgroep zijn doorlopende sessies die 2x per maand plaatsvinden waarbij we met een groep gelijkgestemden gaan werken aan nieuwe vriendschappen. Je mag starten en stoppen wanneer je wilt, dus later starten is prima! De groep verandert hierdoor soms wat dit erg dynamisch maakt en de kans op vriendschappen vergroot. Dit laatste is niet de intentie van deze supportgroep. De intentie is om voor jezelf helder te krijgen hoe je wilt dat jouw sociale cirkel eruit ziet en hoe je dit kunt bereiken.

The Friendship Meetup in vogelvlucht
De Friendship Meetup is een eenmalig event die wél de focus heeft om vriendschappen te laten ontstaan. Dit doen we door mensen bij elkaar te brengen en jullie op een luchtige & relaxte manier kennis met elkaar te laten maken. Het wordt een vreugdevolle en gezellige dag vol verbinding

Vriendschap is net als een huis bouwen

Een vriendschap aangaan is net als het bouwen van een huis. Je wilt weten wat voor huis/vriendschap je wilt, waar het aan mag voldoen en wat niet. Dit is ook gebaseerd op jouw waarden. Allereerst leg je de fundering die de verbinding/vriendschap met jezelf representeert. Vervolgens ga je één voor één met de bouwstenen aan de slag, dit zijn onder andere sociale vaardigheden.

Waarden & Sociale Vaardigheden

Elk persoon heeft een eigen mix van Waarden die hij/zij belangrijk vindt. Waarden zijn bijvoorbeeld: Openheid, Veiligheid, Betrouwbaarheid, Vrijheid, Kwetsbaarheid, Eerlijkheid, Moed, Nieuwsgierigheid, Saamhorigheid, Vrede, Transparantie, Kalmheid, Compassie, Avontuur, Empathie enzovoort.

Sociale vaardigheden zijn bijvoorbeeld: Luisteren, Iemand aanspreken op straat, Nee zeggen, Hulp vragen, Je mening geven & Presenteren etc.

Mijn voorbeeld: Ik dacht het al te weten en ik weet nu het zeker. Hoe beter ik leer luisteren naar anderen, hoe makkelijker het wordt om verbindingen aan te gaan en/of te verdiepen. Vaardig zijn in luisteren is ook vaardig zijn in aanwezig zijn in het moment (bij de ander), beide zorgen voor vruchtbare grond waaruit een vriendschap kan ontstaan.

Laagdrempelige & Verbindende Supportgroep

Deze supportgroep is Easy Going, laagdrempelig & verbindend. Ik ben steeds simpeler aan het worden in mijn leven en dat wil ik in de supportgroep laten terugkomen. We houden een standaard format aan waarbij we naast sharingscircles, reconnection Exersices (ademen, bewegen etc) ook één thema per avond doen. We gaan verdiepen in onze waarden en oefenen met sociale vaardigheden. Misschien maak je wel vrienden hier en anders maak je straks op een meer natuurlijke manier verbindingen in je eigen omgeving.

Focus Supportgroep Vriendschap

 • Beter weten wie je bent
 • Onderzoeken van het thema Vriendschap
 • Oefenen met sociale vaardigheden
 • Delen & Verbinden met anderen

Ik hoop dat je mee doet en daarmee stappen gaat zetten naar jouw gewenste sociale cirkels. Misschien ben je al bezig op een of meerdere manieren, dan kan deze supportgroep erg verdiepend werken. Ik ben ervan overtuigd dat we een met een mooie groep gaan werken aan onze Vriendschappen.

 Over supportgroep begeleider Joya Aniel Samjhawan

Ik ben Joya en ik ben gefascineerd over hoe we (gelukkig) kunnen zijn en sociale interactie!

Denk aan: interpersoonlijke communicatie, iemand ontmoeten, connecties verdiepen, gevoelens/emoties uiten, presenteren, authentiek leven, sociale angsten en meer… Ik heb geleerd (en ben nog steeds bezig met leren) om dichter bij mezelf te blijven in de interactie met anderen. Hierdoor ontstaan hele mooie en pure connecties. Ik wil mijn maskers die ik in het leven draag afzetten. Dat is soms een uitdaging omdat het een gewoontepatroon is en omdat niet iedereen mijn waarheden aan kan. Dat is oké, ik hoef niet vrienden te zijn met iedereen. Ik wil vrienden zijn met mensen die mij supporten, leuk vinden zoals ik écht ben en waarmee we samen kunnen groeien en bloeien.

Ik vind dat iedereen op zijn minst één Vreugdevolle Vriendschap verdient in het leven, iemand waarmee je alles kunt delen. Een vriendschap waarin je helemaal jezelf kunt zijn. In deze online supportgroepen gaan we een veilige, verbonden sfeer creëren waarin er stappen genomen kunnen worden om zelf Vreugdevolle Vriendschappen te creëren.

Verder hou ik van Yoga, Dans, Meditatie, Massage, Zwemmen, Ademoefeningen, Muziek luisteren en maken, Nieuwe dingen proberen, Spreken & Videos maken.

 Meer over mij on the Socials: 

Wat Sjeela over mij zegt: “Joya is als een kadootje, zo een die je altijd in je zak wilt stoppen, zodat je hem tevoorschijn kan halen wanneer je behoefte hebt aan meer plezier en licht in je leven. Joya herinnert mij er regelmatig aan hoe mooi het leven is en hij is goed in staat om te benadrukken wat er allemaal wel is. Tegelijkertijd is Joya kritisch, wat je bewust maakt van je keuzes en je helpt verder om te groeien. Een gouden combinatie.”

Over Driven Nederland

Jongeren die met bepaalde uitdagingen kampen verdienen het om ondersteund te worden door jongeren die raakvlak hebben met het thema waarmee zij worstelen. Hiervoor heeft Driven verschillende Supportgroep begeleiders opgeleid die elk hun eigen thema behandelen zoals onder andere overprikkeling, angst, depressie, faalangst, eetproblemen, slaapproblemen en vriendschap. Jongeren kunnen bij ons terecht voor supportgroepen die deze thema’s behandelen.

PRAKTISCH

 • Schrijf je in via het formulier, dat je ook hieronder kan vinden, zodat we contact met je kunnen opnemen over de start zodra jouw groep vol zit.
 • Elke 2e en 4e donderdagavond een online sessie via Zoom
 • Start 19:15 – Zoom open 19:10 Duratie – Sessie: 100 á 130 min
 • De eerste keer is een cadeautje van mij voor jou, deze keer is vrij van kosten.
 • Daarna bepaal je of je door wilt en betaal je per maand (2 sessies) vooruit (om mijn administratie simpel te houden). Jouw bijdrage maakt het mogelijk om dit aan anderen te geven als hetzelfde cadeautje dat jij ontvangt bij de eerste keer. Sliding scale €11 – €33 per sessie (sliding scale om het mogelijk te maken voor mensen die het financieel moeilijker hebben)
 • Nieuwe deelnemers mogen de eerste keer deelnemen en een vrijblijvende proefsessie doen
 • Daarna Commitment voor zover het goed voelt
 • Einde – Niet van toepassing (Er zit waarde in langduriger contact hebben en samen groeien en bloeien, vooral in deze tijden) Je gaat door zolang het waardevol is voor je.