Angst – Driven Supportgroep

Supportgroep Driven: Angst, in tijden van Corona. 

Iedereen heeft wel een last van angst. Angst is een natuurlijke emotie bedoeld om jou te behoeden van gevaar. Ons angstsysteem weet niet feitelijk wat gevaarlijk is en wat niet. Het neemt graag het zekere voor het onzekere en ziet dingen daarom sneller als gevaarlijk dan als veilig. Wanneer angst de overhand krijgt en je teveel dingen als onveilig gaat zien, kan het gebeuren dat je hierdoor belemmert wordt in het uitvoeren van je dagelijkse bezigheden; je wordt bang voor dingen waar je voorheen niet bang voor was en/of je begint dingen, plekken of personen te ontwijken om angsttriggers te voorkomen.

In deze vierweekse supportgroep gaan we online, in een groep van 8 tot 10 personen, werken aan het onderzoeken, verzachten, omarmen en transformeren van angst.
We gaan onder andere samen methoden oefenen om lichamelijke angstreacties te verzachten, we gaan werken met het veranderen van onderliggende overtuigingen, we gaan onze kijk op angst veranderen, we maken een haalbaar stappenplan om angsten te overwinnen en niet minder belangrijk: we gaan samen onze kijk op angst transformeren en zorgen dat angst ons niet meer overweldigd.

Mijn naam is Ella Dekker (26) en ik ben toegepast psycholoog, coach, supportgroep begeleider, levenslooppsycholoog in opleiding en paniekervaringsdeskundige. Rond mijn 22e raakte ik overspannen, wat paniekaanvallen, sociale angstklachten en terneergeslagenheid tot gevolg had. Deze periode was zwaar en ik vond het lastig om licht aan het einde van de tunnel te blijven zien. Omdat ik vastberaden was om hier overheen te komen ben ik gaan experimenteren met therapieën, mindfulness, yoga, voeding en meer. De tools die ik in deze periode heb geleerd hebben mijn leven weer op de rails gekregen.

Mijn passie, welk tijdens mijn opleiding tot toegepast psycholoog en supportgroep begeleider steeds duidelijker is geworden, ligt in het helpen van mensen met het omgaan met en bevrijden van emotionele problemen. De mind en emoties van de mens zijn mijn grootste bron van interesse. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te bevrijden van oud zeer en samen een weg te creëren naar een fijner leven. Daarom is het voor mij niet meer dan logisch om met deze supportgroep aan de slag te gaan. Ik kijk ernaar uit om je in mijn sessies te ontmoeten en samen op zoek te gaan naar een meer stabiel en vrij leven. Kijk voor meer informatie over mij en wat ik doe op www.elladekker.com.

De supportgroep is bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 39 jaar, die last hebben van angst, paniek of andere spanningen gerelateerd aan een gevoel van onveiligheid, die graag het roer in eigen handen willen nemen en meer ontspanning en zelfvertrouwen willen ontwikkelen in hun leven.

Praktische Info

  • Data: Woensdag 24 februari en 3, 10 & 17 maart 2021.
  • Tijden supportgroep Start: 19.30 – Eind: 21.30.
  • Locatie: Zoom (online), je ontvangt vooraf een email met een link.
  • Benodigdheden: Laptop met webcam, pen en papier (en thee).
  • Kosten: Eenmalige inschrijfkosten van €25,- en na afloop een donatie op basis van wat jij de sessie waard vond via een anonieme tikkie. Meer informatie hierover per email.
  • Aanmelding: Aanmelden voor deze supportgroep doe je door onderstaand formulier in te vullen.