Regroup Ritueel – Bij het wakker worden

  • Views 4639


 

Het re-group ritueel is bedoeld om in de ochtend uit te voeren als je wakker wordt. In de ochtend heb je een nacht geslapen en je hersenen en je hart is nog vers en open. Je neemt extra veel op, maar waar wil je mee starten?

Reclames, bliepjes en facebookposts zijn er de hele dag nog, en het is wat zonde om je meest krachtige moment hieraan te wijden, dus: neem  1 maal een  “snooze-time”  voor jezelf, om de dag te “laden” met de intentie voor die dag, en jezelf op te starten met de gedachtes of beelden die belangrijk voor je zijn.

Hoe werkt het?

Stap 1

Terwijl je nog in bed zit, gaat waarschijnlijk je wekker. Misschien heb je geen wekker die om de 9 minuten kan “snoozen”, dan kan je het ook zonder doen. Het belangrijkste is dat je nog net wakker genoeg bent om de soundtrack aan te zetten. Deze duurt 5 minuten, waarna je nog vier minuten van stilte hebt voordat de snooze je waarschuwt dat het ritueel ten einde is.

Stap 2

Maak als de muziek gestart is, van je linkerhand een vuist. Bij de volgende stappen, raak je met je linkerduim, de nagel van je wijsvinger, middenvinger, ringvinger en pink aan. Bij het aanraken van elke vinger stuur je je gedachten een bepaald onderwerp op.

Stap 3

Raak met je duim de nagel van je linkerwijsvinger aan. Bij het aanraken geef jezelf tijd om na te denken over jezelf. Visualiseer jezelf, in bed of als iemand die over een paar uur, al weer heel ergens anders mee bezig is.

Stap 4

Raak met je duim de nagel van je middelvinger aan. Bij het aanraken geef jezelf tijd om bekenden, vrienden en familieleden te herrineren die naar boven komen. Stel je voor dat deze mensen nog rustig in hun bed liggen te slapen of net wakker worden.

Stap 5

Raak met je duim je ringvinger aan. Bij het aanraken geef jezelf tijd om je blik te verruimen naar mensen die wakker worden in de wereld,  allemaal mensen die je nog nooit gezien hebt. Stel je voor hoe zij wakker worden, met hun eigen gedachten, met hun eigen dagelijkse zorgen. Stel je voor dat zij zich ook klaar maken om de wereld in te trekken.

Stap 6

Raak met je duim je pink aan. Stel jezelf de vraag van de dag. Voor jezelf, voor je mensen, voor de wereld: wat wil je vandaag van jezelf geven? Waar gaat vandaag over voor jou? Voor iedereen zal het verschillend zijn welke vraag van de dag je het meeste zal voedden in de ochtend. Kies gerust een andere vraag, als deze beter voor je is.

Stap 7

Als je het antwoord op de vraag van de dag hebt gevonden, blijf nog eventjes liggen. Na 3 minuten zal de snoozer gaan. Als de snoozer gaat, haal met je linkerhand de pitjes uit je ogen, zodat ze goed kunnen zien, en masseer je gezichtspieren een beetje wakker.  Tijd om de dag te starten!“