Driven: Resource 2016

Maandag 23 November
Tijd: 19:00-22:30
Entree: 10 euro (alleen deurverkoop, contant)
Gratis thee en water

Creëer je eigen betekenis met 7 dagelijkse rituelen

Bij de Resource; ruimte voor eigen betekenisgeving, krijg je instructies over alledaagse, Eigentijdse Rituelen, en hoe je die kan gebruiken in activiteiten als, opstaan, starten met iets nieuws, angst aangaan, jezelf centreren, bewust omgaan met eetmomenten, dag afsluiten, je voorbereiden op je nachtrust.

Tijdens deze workshopavond nemen Tjerk Feitsma en Merel Sloot je mee langs een reeks van 7 rituelen die je kunnen helpen bepaalde momenten in je dag, periodes in je leven en stappen in je leven bewust te beleven, er bewuster bij stil te staan of mee om te gaan.

Deze avond is geïnspireerd op de Rituele Riminder tool, ook door Tjerk en Merel ontwikkeld, en geeft je een uniek voorbeeld, een ervaring om mee naar huis te nemen, als verrijking van de tool.

Het idee hierachter is dat je door bepaalde momenten in je dag en/of leven bewuster aandacht te geven, je met meer aandacht en intensiteit door het leven van alle dag kunt, zodat ieder moment meer intensiteit krijgt en je leven een extra verdieping.

Dit gaan we dus samen doen, Tjerk en Merel hebben gekozen voor de volgende 7 rituelen:

– Opstaan: lekker wakker worden en bewust de dag beginnen.

– Iets nieuws starten: Bewust stil staan bij een nieuw moment in je leven, b.v. een opleiding, relatie of bedrijf starten.

– Angst aangaan: Als je iets gaat doen waar je moed voor nodig hebt, dat je heel spannend vind een ritueel(tje) uitvoeren om je die moed te geven/je spanning wat te verlichten.

– Jezelf centreren: een moment creëren in je dag waarin je even de rust/tijd neemt om weer helemaal terug te komen bij jezelf, kort te herladen, zodat je de rest van je dag weer fris en fruitig verder kunt.

Eet ritueel: Bewust omgaan met eetmomenten gedurende je dag. Met aandacht eten, stilstaan bij wat je gaat eten, en dat je gaat eten, in plaats van ondertussen iets anders doen.

Afluitings ritueel : Bewust stil staan bij het einde van een periode in je leven, het einde van een opleiding/relatie/verhuizing.

Voor het slapen gaan: De tijd nemen om met aandacht te reflecteren op je dag, tot rust te komen je klaar te maken voor een heerlijke, ontspannen nachtrust.

 

Dit is heel in het kort wat je deze avond uitgelegd/geleerd gaat krijgen en ook gaat ervaren, de tool krijg je na afloop mee zodat die je kan helpen de rituelen, die bij jou passen, in je leven te integreren.