Supportgroep sociale onzekerheid
Iedereen voelt zich wel eens onzeker in sociale situaties. Het kan zijn dat je spanning in je lichaam voelt, niet goed weet wat je moet zeggen en je lichaam geen houding weet te geven. Het kan ook zijn dat je intens bloost, zweet of trilt wanneer de aandacht op je gevestigd is. Of dat je probeert zo snel mogelijk de aandacht weer af te schuiven. Al deze dingen zijn normaal, al heeft de een er meer last van dan de ander. Ongeveer 40% van de Nederlanders noemt zichzelf verlegen en 6-10% van de mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met een sociale fobie.
Herken je het volgende?
- Je wilt een gesprek met iemand aanknopen maar durft dit niet
- Je vermijdt sociale situaties omdat ze te ongemakkelijk zijn
- Als je mensen hoort lachen neem je automatisch aan dat ze om jou lachen
- Bij presentaties neemt de sociale onzekerheid het over waardoor je niet uit je woorden komt
- Er komen vaak gedachtes bij je op die je zeggen dat andere mensen je raar of stom zouden vinden
- Je houdt jezelf veel meer op de achtergrond dan je eigenlijk zou willen
- Je vermijd situaties waarin je gedwongen wordt jezelf te laten zien
Hoe zou het zijn als je weer met plezier en ontspanning naar sociale gelegenheden gaat? Als je lekker in je vel zit, en van daaruit moeiteloos contact legt met anderen? Als je jezelf durft te uiten en meer jezelf durft te zijn?
Wat gaan we doen?
In deze vierweekse supportgroep gaan we online in een vaste groep van circa 8 personen werken aan het onderzoeken, verzachten, omarmen en transformeren van sociale onzekerheid. Hiervoor maken we onder andere gebruik van schrijfoefeningen, deelrondes, meditaties en lichaamsgerichte oefeningen. We kijken hierbij naar niet alleen naar de gevoelens van sociale onzekerheid maar ook naar gedrag, gedachtes en onderliggende overtuigingen. Ook kijken we naar hoe we het geleerde kunnen integreren in ons dagelijks leven. Samen creëren we een setting waarin je helemaal jezelf mag zijn, of dat nou ontspannen, onzeker, vrolijk, blozend of iets heel anders is. Na de vier sessies heb je meer begrip voor en acceptatie van je sociale onzekerheid, ga je contact met meer plezier aan en kun je makkelijker jezelf zijn.
Over mij
Mijn naam is Stan van den Bosch (32) en ik help mensen met het verkennen van nieuwe paden. In de afgelopen 10 jaar heb ik veel voor mij nieuwe paden verkend door veel te studeren, reizen, verschillende soorten werk te doen, te mediteren, te experimenteren met nieuw gedrag en heel veel workshops op het gebied van communicatie, persoonlijk leiderschap en verbinding. Deze ervaringen gebruik ik in mijn coaching, training en het supporten van groepen en individuen.
Vroeger nam ik wel eens onterecht aan dat mensen zonder mij wilden afspreken. Ik vond het moeilijk om kleding uit te kiezen, omdat ik bang was voor de reacties van anderen. Of ik durfde niet te vragen of ik mee mocht doen als ik mensen zag voetballen. Doordat ik een goed voorbeeld had aan een vriend van mij en door veel te experimenteren met sociale situaties ben ik me langzamerhand steeds vrijer gaan voelen. Inmiddels leg ik makkelijk contact en geniet ik daar intens van. De sociale onzekerheid voelt nu eerder als een lekker adrenalinestootje dan als iets wat me overneemt. Hier heb ik bijna dagelijks profijt van en ik hoop dat ik je kan helpen hetzelfde te ervaren!
Doe je mee?
Spreekt dit je aan? Voel je dan heel welkom om erbij te zijn. Misschien vind je het spannend en dat is helemaal ok. Ik ben er voor jou en we maken samen een liefdevolle omgeving waarin je jezelf kunt zijn. Hieronder vind je de praktische info.
- Voor wie: jongeren van 18 tot 39 jaar die last hebben van sociale onzekerheid
- Data: dinsdag 25 mei en 1, 8 en 15 juni 2021.
- Tijden supportgroep Start: 19.30 – Eind: 21.30.
- Locatie: Zoom (online), je ontvangt vooraf een email met een link.
- Benodigdheden: Laptop met webcam, pen, papier en je favoriete thee.
- Kosten: Eenmalige inschrijfkosten van €25,- en na afloop een donatie op basis vanwat jij de sessie waard vond via een anonieme tikkie. Meer informatie hierover per email.
Aanmelding: Aanmelden voor deze supportgroep doe je door onderstaand formulier in te vullen.